Doua dispozitive artizanale au explodat ieri in fata consulatului britanic din New York. Deflagratiile - minore ca putere - au avut loc in primele ore ale scrutinului din Regatul Unit.

Conform politiei new-yorkeze, exploziile, care au avut loc la un interval de un minut una de cealalta, au fost provocate de doua grenade artizanale plasate intr-un ghiveci de flori din beton, ornament folosit in mod obisnuit in metropola americana pentru a preveni intrarea automobilelor pe trotuar. Deflagratiile nu au provocat victime si nici pagube materiale insemnate, numai jardiniera de beton, un geam si o masina parcata in apropiere fiind afectate de explozii.

Cladirea, care alaturi de alte birouri gazduieste misiunea diplomatica britanica, a fost insa imediat inconjurata de fortele speciale ale politiei si de agentii FBI, care au cercetat intreaga zona in cautarea eventualelor indicii privind identitatea sau motivul atacatorilor. Desi incidentul a avut loc la ora locala 3.30, in timp ce in Marea Britanie primii alegatori intrau in centrele de votare, autoritatile new-yorkeze au tinut sa sublinieze ca nu detin nici un indiciu care sa stabileasca o legatura intre cele doua evenimente. Pina ieri, nici o organizatie sau individ nu revendicase atacul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.