Candidatul democrat la presedintie, Barack Obama, a declarat ca ii va coopta "pe cei mai buni si pe cei mai straluciti" experti in politica externa, daca va castiga cursa pentru Casa Alba, mentionand cateva persoane pe care le va numi in administratie, relateaza NewsIn

Printre cei pe care Obama a declarat ca ii va consulta in domeniul politicii externe se numara fostul diplomat Richard Holbrooke, care a mediat acordurile de pace de la Dayton pentru a pune capat razboiului din Bosnia, si fostul senator de Georgia Sam Nunn. Obama a precizat ca are in vedere si republicani pentru definirea politicii externe, mentionandu-i pe senatorii de Indiana Richard Lugar si de Nebraska Chuck Hagel.

Contracandidatul lui Obama la alegerile din 4 noiembrie, republicanul John McCain, nu a ratat nicio ocazie de a reaminti de experienta sa ca veteran si chiar fost prizonier in timpul rzboiului din Vietnam, ca si de anii de activitare in comisiile de politica externa ale Congresului. McCain argumenteaza ca este mai calificat decat Obama pentru a fi seful statului, senatorul de Illinois aflandu-se la primul sau mandat in Congres, fiind astfel lipsit de experienta in domeniul politicii externe.

La un miting electoral din Chester, Virginia, Obama a subliniat ca opozitia sa fata de razboiul din Irak, declarata din start, demonstreaza o judecata mai buna decat a lui McCain, care a sustinut conflictul. "Dar aceasta nu inseamna ca stiu totul", a spus el. "Trebuie sa am consilieri buni si inteligenti in jurul meu". El a spus ca printre cei pe care ii consulta deja in domeniul politicii externe se numara Nunn, Holbrooke si fostul secretar al apararii William Perry.

"Ii vom avea pe cei mai buni si pe cei mai straluciti si nu trebuie sa fie neaparat democrati. Exista republicani ca Richard Lugar, presedintele Comisiei de afaceri externe, care este unul dintre cei mai dragi prieteni si consilieri ai mei din Senat", a spus el.

Obama a reamintit ca a fost in iulie in Irak si Afganistan cu Hagel. "Este un republican convins, dar Chuck si eu suntem de acord aproape in toate problemele de politica externa", a mai declarat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.