Compania spaniola FCC, aleasa sa construiasca al doilea pod care va lega Bulgaria si Romania peste Dunare, a cerut o prelungire a termenului de incheiere a lucrarii si mai multi bani pentru a duce proiectul la capat, relateaza Sofia News Agency

Anuntul a fost facut duminica de televiziunea nationala bulgara, care il citeaza pe Simeon Evtimov, din unitatea guvernamentala ce supervizeaza proiectul.

Construirea podului, care va lega orasul bulgar Vidin de Calafat, a fost deja intarziata cu trei-patru luni, din cauza unor probleme legate de teren, expertize geologice si schimbari in proiectul initial.
Potrivit televiziunii, FCC a cerut 100 milioane de euro in plus fata de suma initiala de 225,6 milioane euro, pentru podul ce va avea lungimea de 1.971 metri.

Podul ar trebui sa fie gata pana la sfarsitul lui 2010, iar ministrul bulgar al transporturilor, Petar Mutafchiev, a declarat in repetate randuri ca societatea va recupera intarzirea si proiectul va fi finalizat la timp.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.