"Potrivit ultimelor informatii, exista 71 de victime. Numarul acestora ar putea insa sa creasca, deoarece operatiunile de cautare continua", a declarat prin telefon pentru AFP Elena Baialinova, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii.

"In acest moment, 15 raniti sunt spitalizati la Biskek, dintre care doi la reanimare. Se aduc in continuare raniti", a precizat Baialinova.

Autoritatile din Kirgizstan s-au contrazis cu privire la numarul persoanelor care se aflau la bord si al supravietuitorilor. Astfel, numarul persoanelor care se aflau la bord a variat intre 90 si 123. Pe de alta parte, initial s-a anuntat un numar de 25 de supravietuitori, pentru ca apoi sa se anunte ca acestia sunt 34.

De asemenea, in timp ce o purtatoare de cuvant a Ministerului pentru Situatii de Urgenta declarase ca avionul avea drept destinatie, Iran, un oficial din autoritatea pentru reglementare a aviatiei civile a mentionat Moscova.

Potrivit informatiilor furnizate de Ministerul pentru Situatii de Urgenta, avionul, un Boeing 737, s-a prabusit la circa doi kilometri de aeroportul Manas, in apropierea unui sat. Surse de pe aeroportul Manas afirma ca accidentul s-a produs la 30 de kilometri de Biskek si ca aparatul efectua o cursa charter pentru o companie iraniana, avand drept destinatie Teheranul.

Avionul raportase o problema tehnica imediat dupa decolare si incerca sa revina pe aeroport, potrivit unei purtatoare de cuvant a Ministerului pentru Situatii de Urgenta.

"A decolat, apoi a raportat o problema tehnica si a incercat sa se intoarca pe aeroport", a declarat sursa citata, potrivit careia avionul apartinea companiei Itek Air.

Compania Itek-Air, careia ii apartinea avionul, se afla pe lista neagra a Uniunii Europene, ca de altfel toate companiile aviatice cu licente de zbor eliberate de autoritatile din Kirgizstan. Lista UE cuprinde companii care au interdictie de zbor in spatiul Uniunii, deoarece nu indeplinesc standardele de siguranta.

Compania a fost infiintata in 1999, avea o flota de trei avioane cu o vechime medie de 28 de ani si deservea patru destinatii. Compania nu mai inregistrase niciun accident pana in prezent.

Accidentul aviatic de la Biskek survine la patru zile dupa cel de la Madrid, care s-a soldat cu 154 de morti si 18 raniti.