Autoritatile spaniole vor recurge la teste ADN pentru a identifica 94 din totalul de 153 de persoane care si-au pierdut viata in accidentul aviatic survenit miercuri la Madrid, multe cadavre fiind carbonizate, a anuntat joi Guvernul spaniol, citat de AFP.

Identificarea prin amprente digitale "a fost posibila in cazul a 59 de persoane", in timp ce identitatea altor 94 de persoane va trebui confirmata prin teste ADN, a anuntat vicepresedintele Maria Teresa Fernandez de la Vega intr-o conferinta de presa, informeaza NewsIn.

Un avion al companiei spaniole Spanair, care efectua o cursa intre Madrid si Las Palmas, din arhipelagul spaniol Canare, avand 172 de persoane la bord, s-a prabusit miercuri, la decolare. Aparatul a luat foc, iar echipele de salvare au descoperit numeroase victime carbonizate.

Cadavrele au fost transportate la Palatul Congresului, din Madrid, aflat intr-o suburbie din apropiere. Aproximativ 50 dintre ele au fost identificate joi dupa-amiaza de medicii legisti si de apropiati.

Pe lista cu pasageri figurau si 18 straini, de 11 nationalitati diferite, inclusiv o femei bulgara, potrivit unor surse guvernamentale si diplomatice.

Cutiile negre ale avionului, aparent intacte, au fost recuperate joi, iar anchetatorii au inceput analizarea lor.

Spanair a transportat in 2007 10,6 milioane de pasageri, fata de 26,7 milioane de pasageri, cat a transportat cea mai importanta comapanie aviatica Iberia, si a castigat 10,6 milioane de euro, dar are momentan probleme din cauza cresterii pretului petrolului si a concurentei exacerbate din sectorul de transport aerian spaniol.

Premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero a promis ca va fi efectuata o ancheta ampla si rapida pentru a se stabili cauzele accidentului aviatic, cel mai grav incident de acest gen din Spania in ultimii 25 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.