Fondurile suverane au investit 41 miliarde de dolari in institutiile financiare zguduite de criza creditelor din SUA

De mai bine de un an de cand a izbucnit criza creditelor ipotecare din SUA, institutiile financiare din intreaga lume au pierdut sute de miliarde de dolari.

Fondurile suverane au vazut in criza financiara o oportunitate rara de a-si extinde investitiile la nivel global.
Ca in orice situatie, si criza creditelor subprime din SUA are pierzatorii si castigatorii sai. Dar cine a avut cel mai mult de profitat de pe urma colapsului financiar? Fondurile suverane sunt inca aspru criticate si privite cu suspiciune pentru lipsa de transparenta. Cu toate acestea, pe vreme de criza, lumea financiara le-a primit cu bratele deschise.

Politicienii, printre care cancelarul german Angela Merkel, au sustinut in repetate randuri ca este nevoie de atentie in privinta intentiilor guvernelor straine. Cu toate acestea, investitiile facute de fondurile suverane in bancile din Europa si din SUA afectate de criza financiara i-au facut pe multi sa conchida ca acestea pot fi utile, cel putin pe vreme de criza.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.