India bate SUA la outsourcing pana in 2011 Astfel, companii precum Infosys, Tata Consultancy Services (TCS) sau Wipro, care sunt localizate in spatiul indian de outsourcing, isi vor mari, ba chiar in unele cazuri ii vor intrece in venituri pe marii furnizori americani de servicii strategice Accenture, EDS sau IBM, releva cercetarea efectuata.

In plus, cercetatorii de la Gartner declara ca specialistii in outsourcing din India s-au folosit de succesul obtinut in urma castigarii unui numar tot mai mare de clienti, ajungand, astfel, sa realizeze venituri record, in crestere cu 40% de-a lungul a 30 de trimestre anuale.

Totodata, acestia s-au bucurat de o rata de crestere de aproape trei ori mai mare decat cea pe care au afisat-o marii furnizori din SUA.

Capitalizarea pietei pe care activeaza furnizorii indieni este semnificativ mai mare decat cea a EDS si asemanatoare cu cea a companiei Accenture, care sunt companii mult mai mari din punct de vedere al veniturilor obtinute, informeaza studiul Gartner.

“Marii furnizori de pe pietele emergente au inregistrat in ultimii ani rezultate tot mai bune si progrese remarcabile, astfel ca au ajuns sa-si dubleze veniturile, crescand, in 2007, cu 2,6% peste castigul inregistrat in 2004”, a declarat Partha Iyengar, director regional de cercetare la Gartner.