Presedintele irakian Jalal Talabani a fost operat pe cord cu succes in Statele Unite. El va mai fi supus unei interventii la genunchi, dupa cum a afirmat un membru al partidului sau, Uniunea Patriotica din Kurdistan (UPK), citat de NewsIn.

"A fost operat cu succes pe cord in 6 august la clinica Mayo din Minnesota si va parasi spitalul sambata pentru a merge la Washington, unde se va odihni. El va fi supus si unei operatii la genunchi", a precizat oficialul.

Seful statului irakian, in varsta de 74 de ani, a primit numeroase apeluri telefonice din partea altor sefi de stat, printre care regele Abdallah al Iordaniei si presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad.
Presedintele Talabani plecase in 2 august de la Bagdad spre Statele Unite, pentru a fi supus unor teste medical, potrivit site-ului sau.

Talabani, de etnie kurda, este presedinte din 2005 si a mai avut probleme de sanatate in trecut. Desi nu are putere executiva in Irak, rolul sau este considerat esential pentru mentinerea echilibrului etnic in tara. Cei doi adjuncti ai sai sunt arabi, unul sunnit si celalat siit.

Clinica Mayo a confirmat, pentru Reuters, ca l-a avut drept pacient pe Talabani, dar a refuzat sa dea detalii, la cererea presedintelui irakian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.