Fortele ruse "distrug" orasul Gori, din apropierea republicii separatiste Osetia de Sud, si portul Poti de la Marea Neagra, a afirmat joi purtatorul de cuvant al Ministerului georgian de Interne, relateaza NewsIn.

"Trupele ruse distrug orasul Gori. Se aud zgomote de explozii. Mineaza orasul", a declarat purtatorul de cuvant al ministerului Sota Utiasvili.

"Distrug tot portul Poti (...) Distrug drumurile nou construite din vestul Georgiei", a mai afirmat el.
Adjunctul sefului Statului Major al armatei ruse, generalul Anatoli Nagovitin, a negat insa ca la Poti ar exista macar trupe ruse. "Nu exista blindate sau trupe ruse in orasul Poti in acest moment", a declarat el, citat de Reuters.

Anterior, Tbilisi declarase ca fortele ruse s-au reintors in Poti si si-au consolidat prezenta in orasul Gori, de unde initial Tbilisi anuntase ca se vor retrage, a declarat joi un purtator de cuvant al Ministerului georgian de Externe.

"In pofida acordului stabilit anterior, rusii isi desfasoara trupe suplimentare in Gori si fortifica orasul. In acelasi timp, fortele ruse au revenit la Poti", a declarat purtatorul de cuvant Nato Sikovani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.