Incidentul, remarca AFP, intervine in contextul in care Statele Unite sunt in plina campanie electorala pentru alegerile prezidentiale si numeroase scrutine locale. In Arkanasas sunt in joc un loc de senator si trei mandate de reprezentanti.

"Suntem uluiti si bulversati de schimbul de focuri care a avut loc la Partidul Democrat din Arkansas, in urma caruia prietenul si colegul nostru, Bill Gwatney, a fost grav ranit", au declarat intr-un prim comunicat Bill si Hillary Clinton. Ei au revenit apoi cu un alt comunicat si au spus ca a decedat.

Gwatney a fost atins de mai multe gloante dupa ce un barbat inarmat a intrat in sediul Partidului Democrat, in jurul pranzului, (20.00, ora Romaniei). Barbatul inarmat, a carui identitate nu a fost dezvaluita, ora Romaniei), a intrat in sediu si a cerut sa-l vada pe Gwatney.

Motivul gestului sau ramane neclar. Suspectul a fugit si a fost urmarit circa 40 de kilometeri de politie, care a deschis focul impotriva lui inainte de a-l prinde.

In noiembrie anul trecut, un barbat care sustinea ca are o bomba a luat mai multe persoane ostatice intr-un sediu de campanie al senatoarei Hillary Clinton la Rochester, in New Hampshire.

Presedintele Partidului Democrat, Howard Dean, s-a declarat intr-un comunicat alaturi de familia colegului sau din Arkansas.