Atacuri cibernetice care vizeaza Georgia si provin din Rusia sunt lansate in continuare, desi Kremlinul a dat asigurari ca a pus capat ostilitatilor in teren, a declarat marti un responsabil al unei companii furnizoare de internet, Tulip Systems, relateaza NewsIn.

"Rusii ataca Georgia din punct de vedere cibernetic din luna iulie", a declarat Tom Burling, directorul general al Tulip Systems. "Continua sa faca acest lucru in prezent", a subliniat el.

Site-urile de internet ale presedintelui georgian si ale principalelor posturi de televiziune sunt tintele unor atacuri continue de tip 'denial-of-service', potrivit directorului companiei americane, care, incepand de sambata, ofera "gazduire" aceste site-uri.

"Atacurile de tip 'denial-of-service' (DoS) constau in suprasolicitarea site-urilor de internet cu un numar atat de mare de conectari, incat sistemul se blocheaza complet. "Bietul nostru tehnician a dormit trei ore in ultimele patru zile", a spus Burling, care este de parere ca Rusia se afla in spatele acestor atacuri.
Marti, site-urile georgiene gazduite de serverele Tulip au primit circa 68.000 de cereri de conectare in acelasi timp, a spus Burling.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.