Un somer din capitala Germaniei se afla de doua zile in fata unui complet de judecata din Berlin, fiind acuzat de crima si canibalism. Ralf M., in varsta de 41 de ani, zugrav de meserie, si-a ucis partenerul, un profesor de muzica in varsta de 33 de ani, chiar in timpul unei partide de sex. Victima a fost injunghiata cu o surubelnita iar apoi dezaxatul a inceput sa "transeze" cadavrul prietenului sau. Organul sexual al acestuia a fost gasit in frigider, pus la baituit, iar capul, bratele si picioarele au fost sectionate de torsul golit de majoritatea organelor interne, puse la pastrat tot in frigider, relateaza tabloidul "Bild".

Daca medicii legisti si anchetatorii au avut dificultati psihice si chiar fizice in a descrie oribilele detalii de la scena crimei, dementul - care, din motive de siguranta, a comparut in spatele unor geamuri blindate - si-a recunoscut fapta cu mult calm. "Stiu ca exista in mine o parte intunecata. Stiu ca trebuie (...) sa fiu tinut departe de lume si in conditii de maxima siguranta si sa urmez un tratament", a spus criminalul.

In pofida faptului ca Ralf M. nu a mai apucat, dupa toate indiciile, sa "guste" din fostul sau partener, el este judecat si pentru comiterea unui act de canibalism, dat fiind ca intentia sa de a devora carne umana este fundamentata de organele puse la pastrare si chiar preparate in acest scop. De altfel dementul a admis ca avea fantezii canibalice de multa vreme.

Pe langa oribilitatea faptei, germanii sunt ingroziti de inca un detaliu. "Noul canibal din Berlin" s-a inspirat direct din cazul lui Armin Meiwes, "canibalul din Rotenburg", a carui fapta a tinut saptamani intregi prima pagina a multor ziare germane. Spre deosebire de Meiwes, a carui crima fusese descoperita intamplator pentru ca acesta incerca sa racoleze o noua victima via internet, berlinezul Ralf M. s-a autodenuntat la o sectie de politie din cartierul Neukolln.

Verdictul in procesul zugravului somer va depinde in mod esential de rezultatele expertizei psihiatrice. Pe cand la Meiwes se constatase o deplina capacitate de culpa, la Ralf M. psihiatrii ar putea inclina spre iresponsabilitate. Procesul va continua luni. In plus, si procesul lui Meiwes este rejudecat in aceste zile, culpa acestuia fiind reincadrata juridic din omucidere in crima.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.