"Ministrul georgian al afacerilor externe va veni la o reuniune a Consiliului Nord-Atlantic", cea mai inalta instanta de decizie a NATO, care este prezidata de Jaap de Hoop Scheffer, a declarat purtatoarea de cuvant.
Secretarul general al NATO si-a exprimat duminica regretul fata de "folosirea disproportionata a fortei" in Georgia si si-a reiterat apelul pentru o incetare a focului "imediata".

Sefii diplomaiei din tarile UE se vor reuni miercuri la Bruxelles pentru a gasi o pozitie comuna in ceea ce priveste conflictul dintre rusi si georgieni.

Georgia a sperat sa primeasca la summitul NATO din aprilie de la Bucuresti statutul de candidat oficial pentru aderarea la Alianta Nord-Atlantica, insa tarile membre NATO nu au reusit sa ajunga la un consens pe aceasta tema in special din cauza impotrivirii Germaniei si Frantei, tara care in prezent asigura presedintia Uniunii Europene. Obiectiile celor doua membre NATO fata de candidatura Georgiei s-au legat tocmai de situatia nerezolvata a conflictelor inghetate de pe teritoriul georgian (Osetia de Sud si Abhazia). NATO si-a luat insa angajamentul ca usa Aliantei ramane deschisa pentru Georgia, care, alaturi de Ucraina, urmau sa fie supuse unei noi evaluari in decembrie.