Un comisariat de politie din provincia musulmana chineza Xinjiang, din vestul tarii, a fost vizat de un atentat soldat cu moartea a cinci atacatori si cu ranirea a doi politisti, in a doua zi a Jocurilor Olimpice de la Beijing, relateaza NewsIn

Acesta este al doilea atentat in mai putin de o saptamana care vizeaza politia din aceasta regiune, sursa de amenintari islamiste, potrivit autoritatilor chineze.

Incidentul a avut loc in cursul diminetii, in orasul Kuqa. Autorii atacului, aflati intr-un taxi, au aruncat dispozitive explozive intr-un comisariat de politie si in cladiri de birouri. Exploziile s-au produs dupa ce politia si atentatorii au deschis focul. Fortele de ordine au ucis cinci atacatori.

Atentatele au survenit dupa deschiderea Jocurilor Olimpice, vineri, la Beijing, cand autoritatile au evocat amenintarile teroriste, dand insa asigurari ca pot proteja centrele unde se desfasoara probele olimpice si punctele de interes turistic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.