Bilantul accidentului feroviar din Cehia, in care a fost implicat un tren international de tip EuroCity, este de sase morti si 41 de raniti. Acesta este cel mai grav accident feroviar ceh dupa cel din iunie 1995, in care si-au pierdut viata 19 persoane, in special tineri

Cinci femei de nationalitate ceha si un polonez si-au pierdut viata dupa ce un tren international de tip EuroCity a lovit vineri ramasitele un pod care s-a prabusit pe sine la Studenka. Politia anuntase anterior ca accidentul s-a soldat cu 10 morti si 100 de raniti, informeaza NewsIn.

Trenul efectua o cursa intre Cracovia, sudul Poloniei, si Praga si urma sa ajunga in capitala ceha la ora locala 14.00 (15.00, ora Romaniei). Accidentul s-a produs in jurul orei locale 10.30 (11.30, ora Romaniei).

Printre calatori se numara si un grup mare de tineri cehi, polonezi si slovaci, care mergeau la Praga pentru a asista la un concert heavy metal al formatiei Iron Maiden. Alti tineri mergeau la un festival de muzica la Pardubice, in centrul tarii, potrivit postului de televiziune CT.

"Vagonul nostru era plin de tineri. Ne distram bine si, dintr-odata, o lovitura, un haos, oamenii mureau, nu mai aveau picioare, brate... Eu sunt in viata. M-am nascut pentru a doua oara", a povestit o pasagera agentiei CTK.

"Echipele de salvare au degajat deja toti calatorii care au supravietuit accidentului", a declarat purtatorul de cuvant al pompierilor din localitate, Zdenek Nytra.

Saisprezece unitati de pompieri si 30 de vehicule au fost mobilizate, ca si numeroase ambulante si elicoptere de urgenta. Ranitii sunt transportati spre mai multe spitale din regiune.

Ranitii, in special cehi si polonezi, au fost transportati la aproximativ 10 spitale din zona, cu ambulante si elicoptere.

O fetita in varsta de opt ani, ranita foarte grav, a fost internata la Ostrava, iar nimeni din familia sa nu ajunsese inca la spital, au declarat medicii.

Trenul, care rula cu 120 de kilometri la ora in momentul impactului, avea intarziere de aproximativ 10 minute, potrivit inspectorilor cailor ferate. Daca ar fi respectat programul, accidentul fatal nu s-ar fi produs.

Aproximativ 400 de calatori se aflau in tren in momentul accidentului. Locomotiva si primele sase vagoane au deraiat in urma socului.

Premierii ceh si polonez Mirek Topolanek si Donald Tusk si alti responsabili guvernamentali din cele doua tari au mers la locul accidentului. Politia ceha a deschis o ancheta pentru a stabili cauzele incidentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.