Delegatia sportivilor care va reprezenta Romania la Jocurile Olimpice de la Beijing a defilat in frunte cu portdrapelul Valeria Bese, capitanul nationalei olimpice de handbal, fiind cea de 118-a care a intrat in stadionul Cuib de Pasare.
Din cei 102 sportivi care vor reprezenta Romania la aceasta editie a Jocurilor Olimpice a lipsit nationala de handbal si lotul de kaiac-canoe, care a plecat spre Beijing abia vineri.

Baietii din delegatia Romaniei au fost imbracati in sacouri turcoaz, pantaloni gri, pantofi negri, iar pe cap au avut palarii. Romancele au purat sacouri turcoaz si rochii asortate, in timp ce in picioare au avut sandale cu barete albe si turcoaz.

In momentul in care delegatia Romaniei a trecut prin fata tribunei oficiale, presedintele Traian Basescu si sotia sa s-au ridicat in picioare si i-au salutat pe sportivii nostri.

Delegatia Romaniei care va participa la Jocurile Olimpice de la Beijing, programate in perioada 8-24 august, are in componenta 102 sportivi si 61 de oficiali. Toti sportivii romani stau in Satul Olimpic cu exceptia rezervelor de la handbal si gimnastica. Romania va fi prezenta la 15 sporturi din cele 28 de la Beijing.

Initial, delegatia Romaniei avea in componenta 105 sportivi, dar dupa cazurile de dopaj ale Lilianei Popescu, Cristinei Vasiloiu si Elenei Antoci, accidentarea lui Mircea Bogdan si acceptarea Vioricai Tigau in randul reprepezentantilor la Olimpiada, numarul final a fost de 102.

Seful de misiune al Romaniei la Jocurile Olimpice de la Beijing este Alexandru Epuran.
Prima delegatia care a defilat a fost cea a Greciei, care a avut ca portdrapel pe Ilias Iliadis (judo).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.