Cel putin 10 persoane au murit si alte 100 au fost ranite, dupa ce un tren international EuroCity a lovit ramasitele unui pod care se daramase peste calea ferata, la Studenka, in nord-estul Cehiei, a anuntat politia, citata de AFP.

Trenul, care efectua o cursa intre Cracovia, sudul Poloniei, si Praga, avea viteza de 140 de kilometri la ora in momentul impactului, a declarat un purtator de cuvant al serviciului insarcinat cu inspectarea cailor ferate, Jan Kucera, citat de AFP.

"Trenul rula cu 140 de kilometri la ora in momentul impactului. S-a lovit probabil de un element al podului rutier aflat in constructie, cazut pe calea ferata", a declarat Kucera.

Locomotiva si trei vagoane au deraiat in urma socului, a adaugat el. "Pagubele sunt importante", a precizat purtatorul de cuvant.

Accidentul s-a produs in jurul orei locale 10.45 (11.45, ora Romaniei). "Este groaznic. Este o catastrofa. Potrivit informatiilor de care dispun, sunt cel putin 10 morti", a declarat purtatoarea de cuvant a politiei, Miroslava Michalkova-Salkova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.