Jurnalistii si ofiterii de presa din delegatia care il insoteste pe George Bush la Jocurile OIimpice au primit un tratament mai putin favorabil la intrarea in China, relateaza AFP, citat de NewsIn

Cei aproape 50 de jurnalistii au ajuns la Beijing in noaptea de joi spre vineri. Acestia au efectuat formalitatile de trecere prim vama dupa ce timp de doua ore nu s-a permis aterizarea Boeingului care ii transporta de la Bangkok.

Zborul NW 9989 trebuia sa fie directionat spre terminalul destinat primirilor oficiale, dar, contrar celor convenite, a primit indicatii din partea autoritatilor chineze de a se deplasa spre un terminal obisnuit, potrivit membrilor echipajului.

Personalul Casei Albe de la bordul avionului, care transporta in total 75 de pasageri, a invocat in mod diplomatic "probleme logistice", pe care reprezentantii ambasadei Americii au incercat sa le regleze cu autoritatile chineze.

In cele din urma, pasagerii au completat formularele de imigratie si s-au prezentat pentru controlul pasapoartelor si al bagajelor. Controlul a fost efectuat rapid si cu amablilitate.

Totusi, bagajele si echipamentele au ramas la aeroport pentru a fi controlate ulterior.

De regula, Casa Alba stabileste cu autoritatile locale ca jurnalistii care il insotesc pe George Bush in strainatate, imbarcati intr-un avion special inchiriat, sa nu fie nevoiti sa treaca prin controlul vamal.
Avionul lui George Bush ajunsese la Beijing in aceeasi noapte cu cateva ore mai devreme.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.