"Partidul Islamic din Turkistan (TIP) a transmis o noua amenintare la adresa Jocurilor Olimpice de la Beijing", a anuntat IntelCenter. "Nu calatoriti in aceleasi autobuze, trenuri, avioane, nu stati in aceleasi cladiri sau in orice locuri unde se afla chinezi", avertizeaza TIP intr-o inregistrare video intitulata "Chemare catre natiunea islamica mondiala".

In luna iulie, autoritatile chineze au negat ca aceasta grupare se afla in spatele unei serii de atacuri comise inaintea JO. TIP a dat publicitatii o inregistrare video in care sunt amenintate Jocurile Olimpice si isi asuma responsabilitatea pentru atacurile cu bomba comise in autobuze din Shanghai si Kumning, capitala provinciei Yunnan.

Intr-o noua inregistrare video datata 1 august, o voce "descrie barbaria Chinei fata de musulmani si fata de cei din Turkistanul de Est, justificand jihadul care a fost declansat impotriva regimului comunist", potrivit IntelCenter. Inregistrarea video prezinta logo-ul JO in flacari inainte ca o persoana care tine in mana o pusca AK-47, poarta un turban si are fata acoperita sa vorbeasca in fata unui banner negru pe care scrie in araba: "Nu exista alt Dumnezeu decat Allah, Mohammad este trimisul lui Dumnezeu".

Persoana din inregistrarea video cheama musulmanii sa-si ofere sprijinul financiar, fizic, spiritual si verbal, potrivit IntelCenter. "China respinge islamul si forteaza musulmanii sa devina atei detinand si ucigand profesorii de religie islamica si distrugand scolile islamice", spune protagonistul, potrivit IntelCenter.