Majoritatea oamenilor sunt fericiti sa ramana fideli partenerilor pe care ii iubesc pentru ca se asteapta la castiguri pe termen lung, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani publicat de New Scientist si preluat de dailymail.co.uk.

Iubirea a constituit dintotdeauna un puzzle pentru cercetatori, care, insa, au reusit cel putin sa afle de ce majoritatea oamenilor aleg sa ramana fideli partenerilor.

Potrivit logicii evolutiei, renuntarea la o relatie ilicita este o alegere fara sens, pentru ca oamenii au tendinta de a prefera castigul imediat unora pe termen lung. Insa psihologul Gian Gonzaga, care a efectuat acest studiu pe cand lucra la Universitatea din California, spune ca iubirea este un instrument care tine oamenii departe de intalnirile cu persoane atractive, fiind si sentimentul care a contribuit la mentinerea ideii de familie.

La studiul lui Gonzaga au participat 60 de studenti, care aveau o relatie sentimentala ce dura de, in medie, trei ani, si carora li s-au aratat niste fotografii cu persoane straine foarte atractive.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.