Nu exista un certificat de deces pentru Iisus din Nazaret, in timp oamenii cred ca El inca exista, bineinteles intr-un sens spiritual. Acest lucru nu i-a impiedicat insa de-a lungul timpului pe oamenii de stiinta sa incerce sa afle cauzele fiziologice si "diagnosticul" care a dus la moartea revolutionara din urma cu doua milenii.

Cea mai noua ipoteza este a unui doctor american care ofera o explicatie bazata pe capacitatea de coagulare a sangelui. Mai exact, Joseph Bergeron sustine ca mecanismul denumit "trauma indusa de coagularea sangelui" a jucat un rol important in decesul lui Iisus, relateaza sciencemag.org.

"Triada letala include scaderea brusca a temperaturii corpului, sau hipotermie, dar si scaderea abilitatii sangelui de a se coagula, ceea ce duce la sangerare necontrolata si aciditatea anormala a sangelui, provocand o reactie biochimica haotica"
, explica acesta. Alti specialisti sunt insa sceptici cu privire la aceasta teorie.

Exista mai multe ipoteze majore cu privire la moartea lui Iisus in timpul crucificarii, printre care embolism pulmonar si sufocare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.