O noua pastila va fi scoasa in curand pe piata, despre care se crede ca va revolutiona sistemul medical in ceea ce priveste tratamentul cancerului de piele.

Pentru prima data, exista dovezi ca un medicament va oferi o sansa la viata pacientilor bolnavi de cancer de piele. Oamenii de stiinta au testat medicamentul deja si au descoperit ca tumorile canceroase sunt reduse semnificativ la aproximativ 80% din pacientii pe care a fost testat.


Medicamenul, cunoscut sub denumirea de RG7204, a fost descoperit in urma decodarii complete de AND-ului uman, proces care a demonstrat ca in majoritatea oamenilor exista o eroare genetic care duce catre formarea melanomului malign – cea mai agresiva forma de cancer de piele.

Aceasta eroare genetica conduce la cresterea si raspandirea celulelor canceroase, insa medicamentul RG7204 cauta si blocheaza aceste mutatii genetice, facand ca tumorile sa se micsoreze.

Cercetatorii englezi, de la Trustul Royal Marsden NHS, in Londra, cred ca acest medicament va fi unul revolutionar.

Este o descoperire incredibila. Din moment ce asemenea forme de cancer incep sa se intalneasca din ce in ce mai des in randul tinerilor, descoperirea acestui medicament este foarte incurajatoare. Substanta lupta puternic impotriva tumorilor. Este foarte greu sa tratezi o tumoare din momentul in care a inceput sa se raspandeasca, iar din 1970 incoace nu am mai avut nicio descoperire semnificativa in tratarea tumorilor. Sper ca RH7204 sa fie valabil pentru toata lumea pana la sfarsitul acestui an, sau cel tarziu in 2012”, a declarat doctorul James Larkin, seful departamentului de cercetare din Londra.

Deocamdata, singurii pacienti care se pot bucura de tratament sunt cei care s-au inscris in studiul clinic.

Potrivit oamenilor de stiinta, efectele secundare ale acestui tratament ar fi: posibile iritatii si sensibilitate la lumina, care au fost clasificate drept efecte moderate.

Citeste si:
Tratamentul anginei pectorale: opțiuni medicamentoase și proceduri
Tratamentul anginei...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.