Copacul tehnologic Taiwan Tower, proiectat de arhitectul roman, Dorin Stefan, este un zgarie nori ce se va impune intr-o metropola din Taiwan.
Potrivit Daily Mail, proiectul Taiwan Tower, ce pare a fi desprins dintr-un scenariu Star Wars, denumit si “observatoarele plutitoare”, a fost proiectat de arhitectul Dorin Stefan si urmeaza sa fie construit in Taichung, al treilea oras ca marime din tara.

Cladirea principala ca arata ca un copac cu 8 observatoare plutitoare, care se vor misca in sus si in jos. Fiecare observator va functiona ca un lift, care va putea duce pana la 80 de persoane si va avea forma insulei Taiwan. Potrivit arhitectilor, observatoarele vor fi construite din materiale usoare care aluneca pe “sina” pozitionata vertical, functionand cu ajutorul unui camp electromagnetic puternic, scrie Wired.

Copacul tehnologic zgarie-nori va gazdui un muzeu, birouri, restaurante si un “parc urban” si a fost castigatorul competitiei Taiwan Tower, organizata recent, la care au participat proiecte ale unor echipe de arhitecti din intreaga lume.

Taiwan Tower este, de asemenea, proiectat sa inglobeze tehnologii verzi ca turbine si celule solare, precum si o centrala geotermala in subsol care va produce caldura si apa calda. Cu o inaltime de aproximativ 305 metri, cladirea futurista zgarie-nori nu va fi cea mai inalta din Taiwan, cea mai inalta ramanand Taipei 101, cu o inaltime de 509 metri, scrie inhabitat.com.

Constructia pentru Taiwan Tower va incepe in 2012 si va fi finantata de guvernul statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.