Cercetatorii de laTechnion Israel Institute of Technology vor sa realizeze un dispozitiv ce va determina daca o persoana sufera sau nu de cancer, analizandu-i respiratia.
Potrivit Discovery, nasul electronic va face diferenti dintre o respiratie maligna sau nu, putand sa faca diferenta dintre diverse tipuri de cancer, in faze incipiente.

Senzorii “nasului artificial” folosesc nanoparticule de aur, care pot face face distinctia intre cancerul pulmonar, la san sau prostata. Nanoparticulele pot detecta nivelurile volatile ale compusilor organici, deoarece, pe masura ce cancerul evolueaza, suprafetele celulelor emit chimicale care sunt detectate apoi in respiratia pacientilor.

Inovatorul instrument poate furniza sisteme de avertizare ce vor semnala cazurile de cancer inainte ca tunorile ca devina vizibile cu ajutorul radiografiilor. Dispozitivul va putea fi folosit de asemenea si pentru a se face comparatii privind evolutia bolii sau legate de eficacitatea tratamentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.