Indicele de radiatii ultraviolete va atinge sambata, pe litoral, maximul istoric al anului, de 8,7.

Indicele de radiatii ultraviolete va inregistra sambata dupa-amiaza la Constanta si Mangalia valoarea de 8,7, cifra care reprezinta maximul istoric al anului, niveluri mari ale indicelui urmand a fi intregistrate si la Bucuresti si Galati, de 8,1 si, respectiv, 8,0, informeaza Realitatea TV.

Potrivit NewsIn, radiatiile ultraviolete ataca pielea si ochii, iar oamenii din zonele unde se inregistreaza un indice foarte mare sunt sfatuiti sa nu se expuna la soare. Indicele radiatiei ultraviolete (indicele UV) din Dobrogea si de pe Litoral se va incadra sambata intre 8 si 10, in conditiile in care acesta este calculat pe o scara de la 0 la 11. Cu cat este mai mare valoarea indicelui, cu atat este mai puternic potentialul pentru deteriorarea pielii si a ochilor.

Cele mai mari valori ale indicelui de radiatii ultraviolete se vor inregistra sambata dupa-amiaza la Constanta si Mangalia, cu valori de 8,7, cifra care reprezinta maximul istoric al anului. Un nivel foarte mare al indicelui va fi inregistrat si la Bucuresti si Braila, de 8,1, dar si la Galati, cu un nivel de 8.0. Indicele UV este o estimare a nivelului radiatiei ultraviolete la suprafata Pamantului, care se calculeaza cu scopul de a ajuta populatia sa se protejeze in conditiile in care cerul este senin. Valoarea indicelui UV in conditii de cer senin este estimata in functie de concentratia stratului de ozon, localizarea geografica, pozitia Soarelui si aerosoli.

Citeste si: [Lista bolilor provocate de excesul de raze ultraviolete]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.