Un transport de urgenta de prezervative a fost trimis catre Vancouver, oras care gazduieste Jocurile Olimpice de Iarna si care s-a confruntat cu o lipsa, relateaza radio-televiziunea canadiana CBC, potrivit NewsIn.
Autoritatile sanitare din Vancouver le-au oferit celor aproximativ 7.000 de sportivi si oficiali de la JO 100.000 de prezervative gratuite, adica circa 14 prezervative de persoana.

Insa, incepand de miercuri, aceste rezerve au inceput sa scada. In aceste conditii, Fundatia canadiaa pentru cercetarea SIDA a decis sa ia masuri. "Atunci cand am auzit ca exista o lipsa de prezervative in Vancouver, am simtit ca trebuie sa raspundem imediat", a explicat directorul executiv al organizatiei, Kerry Whiteside, precizand ca au fost trimiste circa 8.500 de prezervative in plus.

Prezervativele gratuite au inceput sa fie distribuite la Jocurile Olimpice in 1992, la Barcelona. Anul acesta este prima data cand acestea nu au fost suficiente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.