O dansatoare la bara din Japonia vrea sa mute barierele acestui sport si sa faca din dansul la bara o proba de Olimpiada.
Mai Sato, campioana mondiala la dansul la bara crede ca acest sport are nevoie de un pic de recunoastere si il vrea inclus pe lista sporturilor olimpice. Tanara, are alaturi de ea numerosi practicanti si sustinatori ai acestui sport, membri ai feberatiilor nationale si internationale, care vor sa transforme ceea ce odata atata barbatii in cluburi intr-un eveniment respectabil si de performanta, potrivit Newser.

"As putea sa vad dansul la bara la Olimpiade si mi-ar placea la nebunie sa castig si o medalie de aur", a declarat Sato, dansatoare inca de cand avea 3 ani, in cadrul Campionatului Mondial de Dans la Bara care a avut loc acum 2 luni la Tokio.

Insa problema cea mai mare ar fi regulamentul Jocurilor Olimpice. Sporturi cu mult mai multa stabilitate precum squash sau cricket nu au prins un loc la Olimpiade, baseball-ul si softball-ul au fost recent eliminate iar Comitetul Olimpic a decis sa nu mai sustina demonstratiile sportive neoficiale dupa Jocurile Olimpide de Vara din 1992. Cea mai mare provocare pentru dansatorii la bara ar fi sa castige recunoasterea Comitetului Olimpic International, care sa-si dea acordul pentru oficializarea dansului ca sport olimpic.

Fondatoarea Asociatiei Internationale de Fitness si Dans la Bara, Ania Przeplasko, crede ca recunoasterea olimpica a acestui sport este doar o problema de timp si va fi o victorie pentru sporturile mai putin apreciate din intreaga lume, adaugand ca din ce in ce mai multi oameni practica acest sport.


Este deja prea tarziu pentru a fi inclus in randul competitiilor ce vor avea loc in cadrul Jocurilor Olimpice din Londra in 2012 insa exisa o speranta dupa ce practicantii de arte martiale Wushu au avut ocazia la Beijing sa arate ce stiu sa faca.
Insa unii dansatori se intreaba daca partea senzuala a acestui dans si conotatiile sexuale vor putea fi ignorate, iar dansul la bara va avea vreodata sansa sa iasa la lumina din colturile tenebroase ale barurilor de striptease, pana sus, pe podiumurile Olimpiadelor. Si poate ca pentru unii nu mai e la fel de tentant fara tocuri de 30 cm, audienta ametita si lumina difuza, doar de dragul artei, insa acesti dansatori sunt adevarati atleti. Va propunem si un exercitiu de imaginatie: credeti ca vechii zei greci ar fi acceptat dansul la bara?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.