Statele din intreaga lume trebuie sa implementeze politici pentru incetinirea fenomenului de desertificare. Daca aceste politici nu dau rezultate, seceta ar putea usca pana la 70% din solul planetei, pana in 2025.
Avertismentul alarmant a fost facut de catre secretarul executiv al Conventiei Natiunilor Unite pentru Combaterea Desertificarii (UNCCD), Luc Gnacadja of Benin, citat de cop15.dk.

“Daca nu putem gasi o solutie la aceasta problema, in 2025, aproape 70% din solul lumii ar putea fi afectat”, a spus Gnacadja.

Acesta a mai spus ca nu va exista securitate globala fara o securitate a hranei in regiunile uscate. Gnacadja a subliniat faptul ca este extrem de necesar un acord climatic pentru tarile sarace in ceea ce priveste combaterea secetei.

Potrivit Green Report, la summitul ONU pe probleme climatice ce va avea loc in decembrie la Copenhaga trebuie discutata problema managementului solului, a spus Gnacadja. Acelasi lucru l-a spus si secretarul general al ONU, Ban Ki-moon. “Cand liderii lumii se vor intalni la Copenhaga in decembrie subiectul solului trebuie sa faca parte din discutie”, a spus acesta.

“Managementul sustenabil al pamantului poate avea o contributie critica la sechestrarea carbonului si la eforturile de combatere a degradarii solului si de refacere a vegetatiei”, a mai spus Ban Ki-moon.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.