Ce se intampla cu viata online, atunci cand o persoana moare? Desi, pare macabra intrebarea, uneori este si mai ciudat sa vezi persoane decedate, vizibile in spatiul internautic.
Toata lumea are o viata online, toti exista pe Gmail, Hotmail, Facebook, Twitter si alte numeroase situri. Toata lumea are poze depozitate, mailuri pe care le iubeste in inbox pe care nu si-ar dori sa le citeasca nimeni. V-ati intrebat vreodata ce s-ar intampla cu ele, in cazul producerii neferictului eveniment?

E-mailul

Hotmail le permite rudelor sa comande un CD cu toate mesajele din contul decedatului daca acestia dovedesc legatura cu un certificat de deces si o procura judecatoreasca. Gmail cere in plus si o copie a actului prin care decedatul a cerut ca mesajele sa-i fie preluate sau citite.

Retele sociale

Facebook va urma ultima dorinta a familiei pentru a dezactiva profilul sau a-l pastra in memoria decedatului, renunatand la update-urile statusului si permitand doar prietenilor sa vada in continuare profilul si sa comenteze.

Photo-Sharing

Situl de photo-sharing Flickr va pastra contul deschis publicului, dar daca unele poze sunt private, acesta nu va permite nici macar familiei sau prietenilor sa le acceseze.

Parole

Cateva companii (ex: Legacy Locker) ofera spatiu incriptat pentru depozitarea diferitelor informatii ale conturilor (ex: parola), pentru cazuri ca acestea cand userul nu mai exista, informatii care pot fi preluate de catre familie sau prieteni. In plus, fiecare site are un sistem care verifica daca userul mai traieste sau nu inainte de a demara alte proceduri.

Lista de situri pe care Legacy Locker a acoperit-o deja este impresionanta: Gmail, Flickr, Facebook, Paypal, Yahoo! Mail, Ebay, iTunes, ING, Snapfish, YouTube, AOL, Amazon, Kodak Gallery, Wordpress, GoDaddy, Hotmail, Netflix, Blogger, LinkedIn, Photobucket, 12seconds, Box.net, Friendster, TypePad, Party Poker, Mint, Twitter si altele.

Potrivit Cnet, cei care doresc sa-si lase viata digitala in mana prietenilor sau rudelor, pot plati 29.99 de dolari pe an sau 299.99 - taxa pe viata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.