De la saritul peste bebelusi din Spania la wrestling-ul dintre camile din Turcia, lumea este impanzita de bizare, vesele si extrem de colorate evenimente.

Unele cu tenta religioasa, altele nascute din pura do rin ta de amuzament, altele de-a dreptul inde cente... Va prezentam mai jos o selectie din cele mai neobisnuite festivaluri intalnite pe mapamond.

1. Saritul peste bebelusi

Inca din anul 1620, orasul spaniol Castrillo de Murcia celebreaza sarbatoarea catolica Corpus Christi printr-o practica intitulata El Colacho, care are loc intre 11 si 15 iunie. Este un ritual de purificare - sau exorcizare, mai precis -, in cadrul caruia barbati imbracati in "Diavol" sar peste un rand de bebelusi aliniati pe asfalt, pentru a scoate Raul din micuti. Originile acestui eveniment sunt destul de neclare, insa aceasta sarbatoare este o combinatie de folclor traditional spaniol si religie si, bineinteles, un bun prilej de amuzament.

2. Testicule la tava

Se preconizeaza ca anul acesta Festivalul Testiculelor - ajuns la cea de-a 27-a editie - va aduce in Clinton, Montana, Statele Unite, peste 6000 de oameni. Va avea loc in perioada 29 iulie - 2 august. Accesul este permis exclusiv adultilor. Pe langa con cursul de mancat testicule de taur - "piesa centrala"a acestei desfasurari de forte atat de mas­culina - vizitatorilor li se vor mai oferi si alte bonusuri, precum wrestling in ulei, concurs de tricouri ude si bineinteles, si ocazii cu nemiluita de expunere a nudului in public.

3. Nuduri japoneze

Unicul obiect vestimentar pe care il poarta participantii la acest festival japonez est traditio­nalul fundoshi - lenjerie intima specifica acestui popor ce consta dintr-o fasie de panza infasurata in jurul braului. Acestia arunca unul in altul cu apa si cu namol, in cadrul unui asa-zis ritual de purificare. Aceste "evenimente puri ficatoare, dezbracate de inhi bitii"au loc in diferite locuri de-a lungul Japoniei, de obicei in timpul iernii sau verii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.