IT&C 28 Iunie 2008 10:53
Dupa ce a anuntat in ianuarie la inaugurarea targului IT de la Las Vegas ca se va retrage de la conducerea companiei pe care a fondat-o in urma cu 33 de ani, Bill Gates a ales ca 27 iunie sa fie ultima sa zi pe aceasta pozitie.
Iesirea sa din peisaj are loc intr-un moment in care Microsoft a ratat achizitionarea grupului Yahoo! si s-a opus acordului dintre Yahoo! si Google, pe care il considera anticoncurential.
„Va fi prima data, de la varsta de 17 ani, cand nu voi mai lucra full-time la Microsoft. Nu stiu cum va fi ultima zi, va fi ciudat. Ce sa faci in ultima ta zi? Asa ca am rugat cativa prieteni sa ma ajute sa ma pregatesc pentru asta”.

Un copil extrem de dificil, hacker de succes in liceu, apoi un student mediocru la Harvard, timp de nici doi ani (dupa care a abandonat plictisit facultatea), pe care toti sefii de state se intrec in a-l cunoaste si a-i strange mana. Cam asa s-ar putea traduce traiectoria lui Bill Gates, cofondatorul Microsoft si posesorul unei averi de 58 miliarde de dolari, careia numai in secundele in care ati citit pana aici acest articol, i s-au adaugat cateva zeci de milioane de dolari. Numai pentru a i se calcula taxele si impozitele, Gates are la celebrul IRS (Fiscul american) un computer special, care ii tine doar lui evidentele.

Unul dintre motivele pentru care Bill Gates a declarat ca va pleca de la sefia Microsoft este dorinta de a se implica mai mult in actiunile de caritate. Impreuna cu sotia sa, Melinda, Bill Gates a pus bazele fundatiei "Bill & Melinda Gates", in anul 2000, urmand exemplul unui filantrop notoriu, David Rockefeller, fondurile avand ca tinta: prevenirea SIDA si altor boli care afecteaza inca natiunile lumii a treia sau in burse de studii pentru minoritati.

Chiar din primul an de existenta, Fundatia "Bill and Melinda Gates" a donat 210 milioane de dolari Universitatii Cambridge pentru a finanta bursele de studiu Gates Cambridge. Miliardarul american a afirmat ca prietenul sau Warren Buffet, in prezent al treilea cel mai bogat om din lume, l-a convins sa se orienteze spre actele caritabile si mai putin pe compania sa. Buffet este cel care a decis sa doneze, anual, 1,5 miliarde de dolari in actiuni fundatiei sotilor Gates.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.