IT&C 1 Aprilie 2008 02:20
Serviciile secrete americane au apelat la tehnologia Google pentru a-si ajuta agentii sa faca schimb de informatiile pe care le detin in legatura cu suspectii lor, relateaza The Times in editia electronica.

Agentia pentru Securitate Nationala a cumparat mai multe servere dotate cu motoare de cautare Google, pentru a ajuta agentii sa proceseze si sa partajeze informatiile obtinute de retelele de spioni din intreaga lume.

Google furnizeaza si aplicatii de tip Wikipedia, intitulate Intellpedia, unde agentii pot publica informatii despre tintele lor, si care pot fi accesate sau copiate de catre colegii, sustine publicatia amintita, care citeaza San Fransisco Chronicle.

In acest sistem inovator, Google va oferi tehnologia necesara. In cadrul sistemului, agenti ai serviciilor secrete vor putea sa faca schimb de informatii in cadrul unui forum asemanator Wikipedia. In functie de nivelul de acces, se pot loga la Intellipedia pe trei nivele de securitate: Top Secret, Secret si Sensibil, Sensibil dar nedeclasificat.

Pana in prezent, 37.000 de utilizatori si-au deschis conturi pentru aceasta aplicatie, iar baza de date contine 35.000 de articole, potrivit lui Sean Dennehy, director de dezvoltare Intellepdia, pentru CIA. "Fiecare cercetator detine un folder cu informatiile obtinute. Le mentin pe un server comun si sunt indemnati sa faca schimb de documente Word, fotografii si alte fisiere pentru ca toata lumea sa beneficieze de ele", a declarat Dennehy.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.