„Incercarea de a ne opri nu este o idee prea buna. Noi suntem vocea arienilor”. Aceste versuri neonaziste, ca si alte cateva sute, sunt usor de gasit pe site-ul YouTube, comenteaza CNN.

Acest aspect l-a determinat pe Stephan Kramer, presedintele Consiliului Central pentru Evreii din Germania, sa inceapa o campanie publica impotriva mesajelor neonaziste care sunt transmise via YouTube.

Stephan Kramer a incercat timp de un an de zile sa convinga administratorii siteului YouTube, cat si compania mama Google, sa opreasca astfel de posturi care instiga la violenta, la ura impotriva evreilor si la rasism.

In Germania, folosirea simbolurilor naziste este strict interzisa, chiar si negarea holocaustului este considerata o crima, insa pe site-ul american YouTube, aceste mesaje apar, fara discernamant, lucru pe care Kramer il condamna vehement.

Consiliul Central pentru Evreii din Germania a semnalat numeroasele clipuri cu tente naziste existente pe YouTube, iar oficialii site-ului au promis ca acestea vor fi inlaturate cat mai repede posbil.

Conform CNN, administratorii YouTube nu au scos clipurile semnalate, astfel de mesaje existand chiar si acum pe site. Contactati de catre ziaristi, responsabilii YouTube au afirmat ca nu ar fi vinovati si ca se straduiesc sa inlature acest tip de comportament prin filtre care blocheaza anumite continuturi.

Centrul pentru Evrei acuza YouTube si afirma ca „oficialii site-ului nu se straduiesc suficient de mult”.

Chiar daca in mod public au negat ca ar avea vreo responsabilitate fata de clipurile neonaziste, intr-un mail privat, transmis Consiliului pentru Evrei, YouTube isi cere scuze pentru clipurile care au putut fi postate pe site.

” Ne asumam foarte serios aceste critici si ne cerem scuze daca astfel de continuturi care nu respecta regulile YouTube, nu au fost retrase de pe platforma noastra”, semneaza Kay Oberbeck, reprezentant al Google Germania.

Chiar daca au facut promisiuni serioase cu privire la retragerea mesajelor neonaziste de pe site, in acest moment , astfel de clipuri pot fi gasite la fel de usor pe YouTube, un site american care functioneaza dupa regulile Primului Amendament ce garanteaza libertatea exprimarii opiniilor, comenteaza CNN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.