Japonezii inventeaza tot felul de tehnologii care fac din Second Life un mediu accesibil pentru orice incepator, oricat de nepriceput ar fi. Astfel, miscarea in lumea virtuala devine o replica a celei din realitate
Dupa ce si-au "construit" o replica a capitalei lor in cea mai populara lume virtuala, Second Life, cu o investitie de 870.000 de dolari, japonezii au inventat o tehnologie care sa faca din navigarea in spatiul Second Life o sarcina usoara pentru orice incepator. Asta pentru ca nu mai e nevoie de o buna manipulare a tastaturii, avatarurile putand fi coordonate cu miscarile propriului corp al utilizatorului. Universitatea din Tokyo a dezvoltat un sistem de determinare a pozitiei utilizatorului si transformare a ei intr-una similara in lumea virtuala. Sistemul foloseste o traversa speciala pe care sunt imprimate un cifru, o serie de puncte fixe de referinta, care ajuta la determinarea pozitiei utilizatorului, si o camera web care calculeaza pozitia acestuia in spatiul tridimensional. Sistemul poate detecta miscarile in 3D pentru ca, pe masura ce utilizatorul se misca, configuratia de pe traversa se schimba in functie de perspectiva camerei web si din procesarea imaginilor pot fi calculate distanta pe verticala si gradul de inclinare al corpului jucatorului. Tot japonezii sunt cei care au pus la punct si o tehnologie care permitea manevrarea avatarului prin intermediul gandurilor utilizatorului. Expresia virtuala a capitalei japoneze din Second Life reprezinta o investitie a uneia dintre cele mai puternice agentii de publicitate din Japonia, Dentsu, care spera sa isi recupereze investitia prin participarea companiilor in lumea virtuala.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.