Tehnologia 3 D si receptia programelor pe ecrane mobile sunt punctele de maxim interes la salonul international de la Berlin, dedicat electronicii pentru marele public
Una dintre cele mai importante inventii ale secolului XX a fost televiziunea. Istoria ei recenta a evoluat foarte repede de la televiziunea alb-negru, la color. Modernizarile in domeniu progreseaza de la an la an. Pe buna dreptate, lumea se intreaba pana unde se va merge.
Unii cred ca viitorul televiziunii este... Internetul, altii nici nu vor sa auda de o astfel de profetie. Recent, la Salonul international de produse electronice (IFA) de la Berlin a fost prezentata televiziunea in trei dimensiuni, despre care nimeni nu se mai indoieste ca este viitorul televiziunii, poate chiar a unui viitor apropiat.
Televiziunea in trei dimensiuni si receptia programelor de televiziune pe ecrane mobile au facut parte dintre produsele de cel mai mare interes la marea expozitie de la Berlin. Expozitia, care s-a derulat intre 31 august si 5 septembrie, a fost catalogata drept una dintre cele mai mari din lume, de aceasta categorie. Au fost prezenti 1.212 expozanti, veniti din 32 de tari, la actuala editie.
Printre punctele forte, s-a numarat demonstratia unei metode care combina receptia prin satelit si receptia terestra - efectuata de Alcatel Lucent - ce face ca o receptie fiabila sa fie asigurata oriunde pe telefoanele mobile, chiar si in interior.
Tehnologia foloseste transmisii prin sateliti geostationari pentru a acoperi mari intinderi la un pret relativ scazut, apoi dispozitive terestre pentru retransmisie, potrivit Alcatel.
Grundig, la randul sau, a prezentat un receptor teleportabil cu ecran LCD de 18 centimetri numit Savio7. Receptorul se presupune a fi "receptorul ideal pentru fanaticii televiziunii si totodata entuziasti pasionati de plimbarile in aer liber".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.