Bazele de date de mari dimensiuni nu pot proteja informatiile personale sensibile, sustine dl. George Duncan, profesor de statistica la Carnegie Mellon University din SUA. Utilizatorii inscrisi in aceste baze pot fi identificati din cauza metodelor traditionale de asigurare a anonimitatii, devenite in prezent inadecvate
Dl. George Duncan a subliniat ca bazele de date protejeaza identitatea prin mascarea unor informatii ca data nasterii sau numarul de securitate sociala (NSS), dar persoanele respective pot fi identificate chiar si in aceste conditii. Oricine ar obtine acces la mai mult de o caracteristica a unei persoane inscrise intr-o baza de date are sanse sa o identifice.

Problema este ca exact informatiile care identifica precis o persoana ar putea fi cele de care organizatiile aflate in spatele bazelor de date sunt interesate, si nu pot fi sterse sau mascate. "Cum pot fi facute utile datele in scopul efectuarii unor cercetari fara a compromite confidentialitatea celor care au furnizat acele date?".


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.