IT&C 15 August 2007 13:41
Nokia se ofera sa inlocuiasca 46 de milioane de baterii de telefoane, produse de japonezii de la Matsushita, dupa ce au fost raportate cazuri in care bateriile s-au supraincalzit in timpul incarcarii, informeaza BBC.

Problemele au fost confirmate la bateriile de tip BL-5C produse de Matsushita intre decembrie 2005 si noiembrie 2006. Compania a mentionat ca cele 250 de milioane de baterii furnizate Nokia de catre alti producatori sunt in regula.

Producatorul scandinav a mentionat ca au existat 100 de plangeri de la proprietarii a mai mult de 50 de tipuri de telefoane Nokia. Compania a spus ca in cateva cazuri rare bateriile s-au supraincalzit in urma unui scurt-circuit in timpul incarcarii, ceea ce a determinat desprinderea bateriei, informeaza NewsIn.

Compania finlandeza a precizat ca nu au fost cazuri de "raniri grave sau pagube materiale". Clientii Nokia pot verifica pe site-ul companiei daca bateria din telefon face parte din lotul vizat.

Rick Simonson, CEO al Nokia, a declarat pentru Dow Jones Newswire ca inlocuirea bateriilor va costa, insa e prea devereme de spus cat anume. El a precizat ca o parte din costuri va fi suportata de Matsushita, deoarece furnizorii se obliga sa ofere componente de calitate, iar cand acest lucru nu se intampla este si responsabilitatea lor.

Anul acesta, altii producatori de electronice au fost obligati sa retraga preventiv o serie de baterii. Astfel, in iulie, Toshiba a retras de pe piata 10.000 de baterii pentru laptopuri produse de Sony Corp, deoarece exista un risc de incendiu.

In toamna lui 2006, Sony Corp a retras 9,6 milioane de baterii pentru PC-uri care erau folosite de producatori precum Apple, Dell si Lenovo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.