Un studiu al OpenNet Initiative desfasurat in 41 de tari a aratat ca in 25 dintre acestea este folosita filtrarea continutului web pentru a bloca accesul la anumite site-uri.
Pe lista site-urilor "subversive" figureaza aplicatii web ca Google Maps sau Skype, accesul la acestea fiind restrictionat. Cu cinci ani in urma, doar cateva state exercitau un nivel de control asemanator, apreciaza dl. John Palfrey, director executiv al Berkman Center for Internet & Society din cadrul Harvard Law School, unul dintre cercetatorii care au contribuit la realizarea studiului. "Nivelul de sofisticare si aria de acoperire a masurilor de filtrare Internet au fost extinse".

"Putine state au o atitudine deschisa si informeaza cetatenii cu privire la masurile de control Internet. In general cetatenii nu au cui se adresa pentru a obtine un raspuns din partea statului cu privire la metodele de filtrare sau pentru a afla ce anume este filtrat", a apreciat dl. Palfrey, adaugand ca masurile de filtrare de obicei sunt aplicate "din umbra".


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.