Televizoare cu imagini 3 D, care par a iesi din ecran si pe care le poti vedea fara a purta ochelari speciali, plasme si LCD-uri "pentru uriasi", cu rezolutie full HD si ale caror diagonale depasesc doi metri, calculatoare cu doua "fete", iata numai cateva dintre cele mai recente tehnologii-minune de inceput de an.

Astfel, daca cea mai mare plasma din lume (cu diagonala de 2,26 metri) poate fi deja vazuta la Bucuresti, in cadrul expozitiei CERF, nu acelasi lucru se poate spune si despre noul Sharp LCD, a carui diagonala masoara nu mai putin de 2,73 metri. Cu o latime de 2,38 metri, inaltime de 1,34 metri si rezolutie high definition de 1.920 x 1.080 pixeli, televizorul e, deocamdata, doar la stadiul de prototip, insa e real si cel mai probabil va fi produs si in serie.

Ce sa mai spunem despre aproape neverosimilele televizoare 3 D? Gratie unui filtru biconvex, LG Flatron M4200 D poate difuza imagini in relief, a caror "adancime" depaseste 50 de centimetri? Pentru ca utilizatorul sa poata vizualiza corect obiectele ce par a iesi cu adevarat din ecran, el trebuie sa stea la mai mult de trei metri distanta. incepand cu aceasta luna, modelul va intra si pe pietele europene, iar potrivit specialistilor, odata cu cresterea cererii, ar putea scadea si pretul, deloc accesibil (11.000 euro).

Pentru cei care se cearta din cauza calculatorului, cercetatorii de la Microsoft Research India au gasit solutia: un software ce imparte monitorul unui computer in doua jumatati distincte pe care ruleaza programe diferite, in functie de dorinta utilizatorilor. Fiecare dintre cele doua parti are propriul sistem de operare, desktop, aplicatii, cursor si tastatura. Potrivit inventatorilor "bicalculatorului", datorita costurilor energetice pe care acesta le presupune, ar putea fi de un real folos companiilor mici, precum si scolilor din tarile in curs de dezvoltare.

Alte inventii, precum cele mai rezistente laptopuri din lume, acces super rapid la Internet mobil prin HSDPA, Flashcode - un serviciu inovativ ce ofera acces rapid la continutul mobil prin scanarea codurilor bidimensionale de bare cu ajutorul camerei foto a telefonului - etc. pot fi admirate si in cadrul expozitiei CERF din Capitala, pana pe 13 mai.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.