Spamul reprezinta o problema in crestere de la an la an, in primul rand datorita faptului ca are rezultatele pe care le asteapta cei care trimit astfel de mesaje. "Mai clar spus, daca utilizatorii nu ar deschide mesajele de tip spam si nu ar achizitiona produsele sau serviciile carora le fac reclama acestea, sau nu ar vizita site-urile recomandate, fenomenul in sine nu ar mai exista", spune Liviu Anghel, security officer la Gecad Technologies.
Un studiu arata ca, in medie, pe zi, europenii pierd 30 de minute cu sortatul si stersul spamurilor. La nivel mondial, conform celor mai recente studii, in 2006 s-au trimis circa 171 miliarde de mesaje pe zi, din care 71% au reprezentat mesaje nesolicitate.

Estimarile pentru 2007 situeaza numarul de mesaje trimise la aproximativ 196 de miliarde, din care 72% spam. La nivel mondial, spamul aduce pagube de peste 40 miliarde de euro, anual. in ceea ce priveste situatia din Romania, un studiu efectuat de AXIGEN in a doua jumatate a anului trecut, pe un esantion de doua milioane de e-mailuri, a relevat faptul ca ponderea mesajelor nedorite din totalul mesajelor receptionate s-a ridicat la 74%, ceea ce depaseste putin pronosticul celor de la Radicati.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.