Odata cu cresterea vanzarilor de solutii informatice pentru planificarea resurselor intreprinderii (ERP), micii producatori de soft din Romania se orienteaza catre sectorul intreprinderilor mici si mijlocii (IMM)

"In Romania nu sunt foarte multe corporatii suficient de mari ca sa-si permita achizitionarea unei solutii SAP sau Oracle. Majoritatea companiilor se incadreaza in categoria intreprinderilor mici si mijlocii, motiv pentru care realizeaza ca cea mai buna solutie de tip ERP este una locala, particularizata pentru nevoile proprii", a declarat Jan Opritz, director Adcos, potrivit NewsIn.

"Diferentele solutiile locale si cele internationale nu trebuiesc reduse la preturi. Exista companii mici care si-au concentrat toate resursele in dezvoltarea de solutii complexe care necesita o perioada mai mare de implementare si costuri ridicate, asa cum exista companii internationale care reusesc sa furnizeze sisteme complete care sa se incadreze in bugete mici", a declarat Catalin Melnic, director de marketing in cadrul companiei Epicor Software.

Alegerea si implementarea unei solutii informatice pentru afaceri trebuie sa tina cont de o analiza a costurilor si a eficientei, analiza care va lua in calcul obiectivele strategice ale companiei precum si resursele umane si financiare de care aceasta dispune.Datorita preturilor scazute si cu un risc scazut de implementa gresit solutii din cauze precum legislatia schimbatoare sau probleme legate de salarizare ori personal, solutiile companiilor autohtone au avantajul ca raspund pietei romanesti cu mai multa eficienta, a declarat Cristian Radu, Director IT in cadrul UTI.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.