Gecad, compania care opereaza serviciul ePayment de procesare electronica a platilor, a anuntat joi finalizarea procedurilor de aliniere a solutiei ePayment la noile reglementari de operare financiar-contabila aplicabile in spatiul european

Odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, activitatile comerciale online intra sub incidenta reglementarilor comunitare privind aplicarea taxei pe valoarea adaugata. Orice vanzare de produse sau servicii catre un cumparator din Uniunea Europeana care nu detine un cod valid de identificare TVA ("VAT ID" in engleza, echivalentul CUI) se va aplica si se va incasa cota TVA din Romania aferenta produsului respectiv.

Compania de comert electronic Gecad ePayment, parte din grupul de servicii IT Gecad, estimeaza o crestere a cifrei de afaceri pana la 3 milioane de euro pe 2006, de la 100.000 de euro inregistrati anul trecut, a declarat anterior pentru Newsin directorul de investitii al companiei, Cristian Badea.

Cresterea se datoreaza atat evolutiei pietei romanesti a comertului electronic, dar mai ales cresterii afacerilor generate de divizia Avangate la nivel international, a adaugat Badea.

Gecad ePayment promoveaza doua solutii proprii de comert electronic, respectiv de distributie de software online: ePayment, care se poate implementa in orice magazin virtual romanesc de produse sau servicii, si Avangate, care a fost special creat pentru producatorii de software care isi vand produsele pe Internet. Avangate se comercializeaza la nivel international.

Cifra de afaceri nu este egala cu volumul tranzactiilor si cuprinde atat veniturile generate de ePayment cat si pe cele generate de Avangate, a precizat directorul de investitii. "in ultimele luni am semnat in jur de 200 de noi contracte cu clienti din Statele Unite, Rusia, India, Germania si tari din estul Europei" a spus Badea. in proportii aproape egale, compania livreaza programe de grafica, internet, audio, aplicatii business, gestiune electronica de birotica, securitate si software educational.

"Sistemul care sta la baza distributiei de software este foarte interesant si genereaza venituri paralele si o crestere a traficului pe internet; pe langa procesarea la plata cu cardul, se genereaza o cheie electronica cu un cod pentru distribuitorul virtual", a explicat Badea.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.