RCS&RDS propune Discovery Networks sa retransmita televiziunile pe care compania le opereaza in Romania intr-un pachet separat, pentru care abonatii care doresc sa le vizioneze sa plateasca un abonament diferit de cel platit pentru restul posturilor.

Reactia RCS&RDS vine dupa ce Mark Hollinger, presedinte si CEO al Discovery Networks International, a declarat, intr-o scrisoare deschisa catre abonatii RCS&RDS ca RCS a scos canalele Discovery din ofertele sale inainte de expirarea contractului dintre cele doua companii.

De cealalta parte, RCS&RDS spune intr-un comunicat remis luni, 3 decembrie, agentiei MEDIAFAX:

"Scrisoarea deschisa a domnului Mark Hollinger, presedintele Discovey Networks International, ne surprinde prin contradictia dintre grija deosebita pentru soarta telespectatorilor, exprimata in acest mesaj, si pozitia din timpul negocierilor, cand principala preocupare a reprezentantilor Discovery era mentinerea unor tarife si a unor venituri garantate cat mai mari".

Totodata, RCS&RDS propune publicului Discovery Networks sa retransmita televiziunile Discovery intr-un pachet distinct de pachetul de baza, platit separat de abonati.

"Pentru a elimina suspiciunea de ipocrizie a acestui dublu limbaj, lansam public indemnul nostru adresat Discovery Networks de a crea un pachet separat care sa contina toate programele Discovery si care sa poata fi achizitionat de catre abonatii interesati, la un pret stabilit chiar de catre Discovery Networks. Astfel, ingrijorarea domnului Hollinger ca telespectatorii vor plati 'preturi mari, pentru servicii pe care nu si le doresc' nu va mai avea temei", spune RCS&RDS.

"Ne exprimam speranta ca toti fanii Discovery, semnatari ai petitiei sau nu, vor reusi sa ii convinga pe reprezentantii Discovery Networks sa accepte acest demers si astfel sa le permita cat mai curand vizionarea canalelor dorite si, totodata, ca domnul Hollinger nu va ignora solutia propusa, refuzandu-le telespectatorilor accesul la emisiunile promovate in scrisoare", mai spune RCS&RDS.

Citeste si:
Metropola TV intră în grupul canalelor generaliste. Frecvențe noi...
Metropola TV intră în grupul...

Totodata, compania RCS&RDS il critica dur pe presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Rasvan Popescu, care a declarat vineri, 30 noiembrie, pentru presa, ca RCS&RDS nu a avut aprobarea Consiliului sa scoata din grilele de cablu canalele Discovery, cazul urmand sa fie analizat in sedinta CNA.

De altfel, cazul RCS versus Discovery va fi analizat in sedinta CNA de marti, 4 decembrie.

"Contractul de distributie dintre compania noastra si Discovery Networks International a expirat la sfarsitul lunii noiembrie 2012 si nu a putut fi prelungit, intrucat cele doua parti nu au reusit sa gaseasca o solutie reciproc convenabila. In aceste conditii, am fost fortati sa intrerupem transmiterea acestor canale, deoarece difuzarea lor fara contract nu este permisa de lege", spune RCS&RDS, intr-o reactie la pozitia exprimata de Rasvan Popescu.

Citeste si:
Metropola TV urcă în topul televiziunilor cu cel puțin 25 de...
Metropola TV urcă în topul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.