Un procent de 83% dintre angajatorii prezenti in tara noastra declara ca verifica sistematic backgroundul online al potentialilor angajati, odata ce acestia pasesc la interviu.

In acest context cunoscut de catre internautii aflati in cautarea unui loc de munca, acestia isi iau masuri de precautie in comportamentul pe retelele sociale, pentru a evita respingerea la un viitor interviu de angajare, am aflat urmatoarele:

Astfel, 22% dintre cei intervievati evita postarea de materiale indecente sau de continut neadecvat, 18% evita comentariile discriminatorii, in timp ce 21% nu posteaza comentarii defaimatoare asupra unui angajator anterior. Un procent de 11% fac referiri directe asupra calificarilor si pregatirii lor, iar 28% formuleaza cat mai corect si atent orice comunicare pentru a da dovada de o capacitate buna de exprimare.

Pe de alta parte, 83% dintre recrutori declara ca apeleaza la analiza continutului pe retelele sociale in procesul de selectie al candidatilor. Principalele aspecte care sunt verificate de acestia atunci cand analizeaza comportamentul online al angajatilor potentiali sunt:

  • 37% - daca au mintit asupra calificarilor
  • 24% - daca au dovedit deficiente in comunicare
  • 12% - daca posteaza comentarii defaimatoare asupra unui angajator anterior
  • 18% - daca posteaza materiale cu continut inadecvat (fotografii, comentarii)
  • 9% - daca posteaza comentarii discriminatorii

Sondajele au fost efectuate la nivel national pe pagina de candidati si companii BestJobs, pe un esantion de 2.858 de angajati si peste 70 de companii pentru a afla in ce mod comportamentul pe retelele sociale influenteaza procesul de selectie al angajatilor.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.