Doru Buscu a cumparat marca "Academia Catavencu", pentru peste 1,6 milioane de euro, la licitatia publica cu strigare organizata joi, incepand cu ora 13.00, de lichidatorul judiciar General Group Expert SRL al societatii Catavencu SA.

Doru Buscu, care si-a adjudecat marca "Academia Catavencu", pentru 1.617.000 de euro, cu TVA, a declarat ca suma pe care trebuie sa o achite in urma licitatiei depaseste posibilitatile financiare ale lui si ale colegilor lui, fiind nevoit sa gaseasca un partener.

Doru Buscu, director editorial Academia Catavencu, si Sabina Fati, jurnalista la Romania Libera, s-au inscris la licitatia publica cu strigare organizata joi, incepand cu ora 13.00, de lichidatorul judiciar General Group Expert SRL al societatii Catavencu SA, in care urma sa fie licitata si marca "Academia Catavencu".

La licitatia, organizata la sediul lichidatorului judiciar General Group Expert SRL, au participat Doru Buscu si un reprezentant al jurnalistei Sabina Fati, respectiv Radu Soldanescu.

Marca "Academia Catavencu" a fost scoasa la licitatie cu un pret de pornire de 149.322 de euro (fara TVA) si a fost adjudecata de Doru Buscu, pentru 1.617.000 de euro, cu TVA.

El a precizat ca trebuie sa achite aceasta suma pana joia viitoare, precizand ca a riscat foarte mult si ca nu se astepta sa se ajunga la un prag atat de ridicat.

"Suma depaseste posibilitatile mele si ale membrilor fondatori (ai publicatiei Academia Catavencu, n.r.). Nu ma asteptam sa se ajunga aici. Trebuie sa gasesc un partener", a spus Doru Buscu.

El a precizat ca o parte din suma de peste 1,6 milioane de euro, pentru care a cumparat joi marca "Academia Catavencu", reprezinta banii pe care ii are el si colegii lui in urma tranzactiei din anul 2007, cand pachetul majoritar al grupului Catavencu a fost preluat de Realitatea Media.

"Pana joi, trebuie sa depun suma de bani in contul Catavencu SA. Cand voi plati banii, o sa devin proprietarul marcii «Academia Catavencu»", a spus Buscu.

  • Ce planuri are noul proprietar?

Astfel, primul plan al lui Doru Buscu legat de Academia Catavencu este unul financiar. "Primul meu plan este unul financiar. Trebuie sa achit suma de la licitatie. Am si alte planuri, pe care o sa le pot anunta apoi", a spus Buscu.
Citeste si:
Academia Catavencu isi suspenda activitatea editoriala
Academia Catavencu isi...

Intrebat daca isi doreste ca Academia Catavencu sa nu mai faca parte dintr-un trust de presa, Doru Buscu a raspuns: "Este motivul pentru care am dorit sa cumpar marca".

Totodata, el a mai spus ca echipa publicatiei Academia Catavencu va ramane aceeasi.

In ceea ce o priveste pe Sabina Fati, care s-a inscris la licitatia de joi pentru marca "Academia Catavencu", Doru Buscu a spus ca Sabina Fati il reprezenta de fapt pe Dan Adamescu (cel care controleaza ziarul Romania Libera, n.r.). Potrivit lui Buscu, familia Adamescu ar fi dorit sa inchida Academia Catavencu.

Pe de alta parte, Doru Buscu a spus ca nu a cumparat restul activelor societatii Catavencu SA scoase joi la licitatie, respectiv: un apartament cu trei camere situat in in comuna Stefanestii de Jos, al carui pret de pornire a fost de 103.390 de euro, fara TVA, autoturisme - la pretul total de 190.122 de euro, fara TVA, si obiecte de inventar constand in aparatura, birotica, mobilier - la pretul de 96.905 euro, fara TVA. Fiecare activ a fost scos la licitatie separat.

Citeste si:
Academia Catavencu si-a gasit stapanul
Academia Catavencu si-a gasit...

Pe de alta parte, Ion Popescu, administratorul judiciar al societatii Catavencu SA, a declarat pentru MEDIAFAX ca in cadrul licitatiei de joi au mai fost vandute trei autoturisme din cele scoase la vanzare. Doua dintre acestea au fost adjudecate pentru circa 3.600 de lei fiecare, iar al treilea, pentru circa 6.900 de lei. Celelalte active ale societatii Catavencu SA, care nu si-au gasit cumparator joi, vor fi scoase din nou la licitatie pe 3 iunie, iar in cazul in care nici atunci nu vor fi adjudecate, licitatia va fi repetata pe 9 iunie, 16 iunie si 23 iunie, in acelasi loc si la aceeasi ora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.