Claudiu Padurean, jurnalist la Romania Libera, si-a adjudecat marca "Academia Catavencu", pentru 882.659 de euro cu TVA inclus, la licitatia publica cu strigare organizata marti, incepand cu ora 13.00, de lichidatorul judiciar General Group Expert SRL al societatii Catavencu SA.

Claudiu Padurean a fost reprezentat la licitatie de avocatul Dumitru George Claudiu.

Odata cu achizitionarea marcii "Academia Catavencu", castigatorul licitatiei si-a adjudecat si denumirea site-ului publicatiei, catavencu.ro.

  • Cine s-au "luptat" pentru Academina Catavencu?

Claudiu Padurean, jurnalist la Romania Libera, si Orlando Nicoara, director general al Mediafax Group, au fost singurii care s-au inscris la cea de-a doua licitatie publica cu strigare organizata, marti, de lichidatorul judiciar General Group Expert SRL al societatii Catavencu SA, in care a fost licitata si marca "Academia Catavencu".

Presa a scris despre Claudiu Padurean ca ar fi sustinut, de fapt, de catre Dan Adamescu, cel care controleaza impreuna cu familia sa ziarul Romania Libera, la care jurnalistul este angajat, scrie MEDIAFAX.

  • Care a fost pretul de start al "Academia Catavencu"?

Marca "Academia Catavencu" a fost scoasa la licitatie cu pretul de pornire de 149.322 de euro (fara TVA). Garantia pentru participarea la licitatie a fost de 45.000 de euro.

Pasul de licitatie a fost de 7.500 de euro si avocatul lui Padurean a fost ultimul care a licitat, la pasul 75.

Castigatorul licitatiei trebuie sa achite suma de 882.659 de euro in cinci zile lucratoare de la data organizarii licitatiei - marti, 21 iunie -, pentru a deveni proprietar al marcii.

Avocatul imputernicit de Claudiu Padurean nu a dorit sa faca nicio declaratie in ceea ce priveste licitatia.

Totodata, contactat, Claudiu Padurean nu a dorit sa faca nicio declaratie. Intrebat daca speculatiile din presa potrivit carora ar fi sustinut de familia Adamescu sunt adevarate, Padurean nu a oferit niciun raspuns. El a spus, totusi, ca urmeaza sa aiba o intalnire in cursul zilei de marti si ca apoi ar urma sa faca declaratii in privinta adjudecarii marcii "Academia Catavencu".

Citeste si:
Statul vrea ca CEC Bank să vândă polițe RCA
Soluția statului în fața...

Licitatia a fost reluata, dupa ce Doru Buscu, director editorial al publicatiei Academia Catavencu - cel care si-a adjudecat, pentru suma de 1.617.000 de euro, cu TVA, marca "Academia Catavencu", la prima licitatie publica cu strigare organizata in 26 mai - nu a reusit sa plateasca pana in 2 iunie, la ora 16.00, banii pentru a deveni proprietar al marcii.

La prima licitatie s-a inscris si Sabina Fati, jurnalista la Romania Libera. Presa a speculat atunci ca Sabina Fati a fost sustinuta de fapt de Dan Adamescu, cel care controleaza impreuna cu familia sa ziarul Romania Libera, la care jurnalista este angajata. Chiar si Doru Buscu a declarat, pentru MEDIAFAX, dupa licitatia din 26 mai, ca Sabina Fati l-a reprezentat pe Dan Adamescu. Potrivit lui Buscu, familia Adamescu ar dori sa inchida Academia Catavencu.

Contactat, in 2 iunie, de MEDIAFAX si intrebat daca familia Adamescu este interesata sa preia marca "Academia Catavencu", Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, nu a dorit sa comenteze.

Citeste si:
Cele mai bune 10 glume despre arestarea lui Gigi Becali
Cele mai bune 10 glume despre...

Tribunalul Bucuresti a admis in luna mai propunerea administratorului judiciar General Group Expert SRL privind intrarea in faliment in procedura generala a debitoarei SC Catavencu SA, editorul Academia Catavencu, potrivit deciziei publicate pe site-ul oficial al instantei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.