Incepand de saptamana viitoare, Facebook iti va recunoaste fata. Cu ajutorul unei noi tehnologii de Face Recognition iti vei putea tagui mai usor prietenii.

Oficialii Facebook au declarat ca noul serviciu nu va schimba setarile de confidentialitate referitoare la etichetarea (tag-uirea) utilizatorilor, insa acestia vor primi un anunt in plus legat de aceasta actiune, informeaza Huffingtonpost.com. De asemenea, utilizatorii continua sa aiba un control asupra celor pe care vor, sau nu, sa-i taguiasca, sau daca vor sa fie taguiti.

  • Cum va functiona Face Recognition?

Procedeul este cat se poate de simplu: Atunci cand vei incarca un album nou, Facebook va incerca sa recunoasca oamenii prezenti in pozele alese, dintre prietenii tai sau prietenii comuni. Daca sunt gasite similitudini, serviciul iti va cere sa confirmati taguirea. Cu un singur buton de "Skip tagging friends" vei trece la pasul urmator in alcatuirea albumului.

De asemenea, Facebook iti da posibilitatea de a alege "Suggest photos of me to friends". Astfel, contul tau este introdus in baza de date de sugerare in cadrul celorlate conturi "prietene".

Noul serviciu va fi lansat saptamana viitoare pe un numar redus de utilizatori, urmand ca in urmatoarea perioada sa fie extins in toata reteaua. Pentru inceput acesta va fi disponibil doar in Statele Unite.

Facebook detine in prezent un numar de 550 milioane de membri
, unul din zece oameni de pe planeta avand cont in aceasta retea de socializare. In total, utilizatorii vorbesc 75 de limbi iar colectiv, mai mult de 700 miliarde minute lunar utilizand reteaua. Rata de crestere a utilizatorilor este de 700.000 de oameni pe zi.

In urma cu mai bine de o saptamana reteaua socializare si-a schimbat design-ul. Noul layout scoate mai mult in evidenta informatiile de pe paginile personale ale utilizatorilor retelei sociale folosind fotografiile acestora intr-un mod mai armonios.


Povestea lui Zuckerberg si a Facebook este si subiectul unui film lansat recent, "The social network", aflat printre filmele cu cele mai mari incasari din 2010. La Globurile de Aur pelicula are sase nominalizari.
Citeste si:
WhatsApp a picat în toată lumea. Utilizatorii au întâmpinat...
WhatsApp a picat în toată...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.