Mark Elliot Zuckerberg, fondatorul celei mai mari retele de socializare din lume, a fost desemnat "Omul anului 2010" de catre publicatia Time.

Titlul i-a fost acordat pentru conectarea a mai mult de jumatate de miliard de oameni si facilitarea crearii relatiilor sociale intre acestia, dar mai ales pentru schimbarea modului de viata, explica Time.

In urma cu aproape sapte ani, in februarie 2004, cand Zuckerberg avea 19 ani si studia la Harvard, a lansat un serviciu web numit initial "Thefacebook.com" , pentru "a conecta oamenii prin retele de socializare in colegii"

In prezent, aceeasi retea ce a devenit celebrul "Facebook", a ajuns la un numar de 550 milioane de membri. Unul din zece oameni de pe planeta are un cont pe Facebook. In total, utilizatorii vorbesc 75 de limbi iar colectiv, mai mult de 700 miliarde minute lunar utilizand reteaua. Rata de crestere a utilizatorilor este de 700.000 de oameni pe zi.


Povestea lui Zuckerberg si a Facebook este si subiectul unui film lansat recent, "The social network", aflat printre filmele cu cele mai mari incasari din 2010. La Globurile de Aur pelicula are sase nominalizari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.