Turcan acuza TVR ca are pierderi de peste zece milionane de euro si spune ca Alexandru Sassu a PSD-izat institutia.

"Asta este problema, pe care eu o aduc in discutie, atunci cand spun ca Alexandru Sassu trebuie sa plece. Si vreau sa fac o diferenta, intre comportamentul TVR si comportamentul Radioului, cu toate ca aceste institutii functioneaza pe aceeasi Lege. Radioul a reusit, totusi, sa mentina un echilibru, si si-a indeplinit - intr-o proportie destul de mare - rolul pe care il are in societatea romaneasca. Din pacate, TVR-ul condus de Alexandru Sassu a transformat aceasta televiziune publica in televiziune de partid", a declarat Turcan, pentru radio RFI, potrivit NewsIn.

Raluca Turcan, deputat PDL, isi mentine opiniile si pe blogul personal unde aduce atacuri directe la adresa lui Alexandru Sassu pe care il acuza ca a transformat TVR intr-o "televiziune cu actionariat PSD".

De cand Alexandru Sassu a ajuns seful SRTV, televiziunea publica a fost treptat si cu metoda transformata in TVR-PSD. Din televiziune publica, TVR a devenit televiziune privata cu actionariat PSD. A fost introdus firul rosu intre Dorobanti si Kiseleff, iar Alexandru Sassu a indeplinit ordinele venite de la sediul PSD. Neutralitatea domnului Sasu in raport cu actorii politici a fost intotdeauna o fictiune, existand informatii despre mai multe intalniri intre Alexandru Sassu si Mircea Geoana, in special inaintea perioadelor electorale din anii 2008 si 2009. Se pare ca asemenea intalniri n-au incetat nici dupa decembrie 2009”, considera sefa Comisiei de Cultura.

“Si din punct de vedere financiar SRTV are probleme, inregistrand pierderi de zeci de milioane de lei noi in 2008, in timp ce audientele au scazut constant. Cu bugete mult mai mici, alte televiziuni inregistreaza aproape permanent audiente mai mari si au cote de piata mai bune”
, subliniaza Turcan.

Saptamana aceasta Parlamentul va dezbate raportul de activitate al SRTV din 2008, iar daca va fi respins, aceasta a duce automat la demiterea conducerii institutiei. In ultima perioada s-au facut multe speculatii cu privire la noua conducere TVR. Cel mai vehiculat nume pentru a-l inlocui pe Sassu este cel al jurnalistei Andreea Pora. Totusi, este bine stiut ca opiniile juralistei sunt favorabile PDL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.