Uniunea Nationala a Patronatului Roman, in calitate de semnatar al Contractului Colectiv de Munca pentru ramura mass-media isi exprima ingrijorarea cu privire la tentativele de renegociere ale acestui contract propuse de Patronatul Presei Romane (PPR).
UNPR precizeaza faptul ca institutiile de presa se confrunta cu o criza majora ca urmare a unui management defectuos si nu a prevederilor unui contract colectiv de munca. Dimpotriva, CCM este garantia aplicarii unor reglementari echitabile atat pentru angajati cat si pentru angajatori.

In momentul de fata, presa regionala are nevoie, mai mult decat oricand, de sprijin iar UNPR nu se raporteaza la marile institutii de presa ci la cei care au tinut jurnalismul in limitele obiectivitatii si ale adevarului. Faptul ca marile institutii de presa au probleme financiare este cauzat in primul rand de lipsa de obiectivitate in relatari, subordonarea politica si de incalcarea constanta a reglementarilor legale privind salarizarea.

"UNPR sustine o presa curata, morala si independenta. Acest lucru se poate realiza prin aplicarea CCM pentru ramura mass-media. Atata timp cat unii jurnalisti vor castiga 200 de euro/luna iar altii 20.000 euro/luna in aceeasi perioada de criza, credem ca statutul inechitabil al presei este dat tocmai de cei care contesta acum normele de salarizare" a declarat Marian Petre Milut, presedintele UNPR.

Managerii din presa trec prin aceeasi perioada de recesiune ca si cei din alte domenii de activitate. Credem ca intentia de a renegocia salariile minime pentru jurnalisti este una dintre cele mai neproductive alegeri pe care le pot face institutiile de presa. "Nu putem adopta masuri precum taierea drepturilor minime ale jurnalistilor. UNPR sustine ideea profesionalizarii mediului jurnalistic precum si imbunatatirea managementului institutiilor de presa prin scaderea salariilor unor analisti inregimentati politic" a mai precizat Marian Petre Milut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.